zijaanzicht

50 -10 KV STATION ALPHEN-WEST

Deze uitbreiding van het trafo­station is in op­dracht van Energie- en Water­voorziening Rijn­land ontworpen. Twee bestaande trafo's in het schakel­station moesten ver­vangen worden door grotere trafo's. Er is een nieuw beleid om de trafo's in de open­lucht te plaatsen i.v.m. de grote warm­teproduktie van de apparaten.

Om de bouwtijd te versnellen is gekozen voor een hek­werk opgebouwd uit grote prefab­ele­menten dat snel in het werk te monteren is.

Het in de langs­gevel voorover hellen­de hek­werk geeft aan dat men op afstand moet blijven.

Het open hekwerk heeft een uitge­kiende detail­lering die bepaald wordt door het ritme van de primaire- en secundaire dragers.

De drie nissen opgebouwd uit dichte ele­menten van staal­plaat markeren op een hel­dere manier de toe­gang naar de trafo­ruimte.


constructeur: adviesburo Ouwerkerk, Leiderdorp
bestek: John Hazelzet, Leiden
aannemer:

detail bovenhoek