perspectief achtergevel

VERBOUWING BERGSCHENHOEK

In Bergschenhoek hebben we deze woning verbouwd.

De woning is gelegen aan de Rotte. Aan de voor­kant is er het wijdse uitzicht over de Rotte richting Zeven­kamp, aan de achterkant een besloten groen achter­gebied met een sloot. De woon­kamer was gericht op de voor­kant. De tuin was toeganke­lijk vanuit de keuken aan de achterkant via een trap­petje vanaf het balkon.

De bedoeling van de verbouwing was in de eerste plaats om de woonruimte uit te breiden.

In ons plan hebben we de kelder bij de woon­kamer getrokken en daar de eetplek en keuken gemaakt. Omdat de kelder­ruimte te laag was hebben we de vloer boven de kelder ver­hoogd.

De achtergevel is vervangen door een dubbel­hoge glazen pui met vouw­euren.

Door deze ingrepen is het gebruik van de woning 'omgekeerd': de woon­ruimte is nu gericht op de tuin en er is veel meer con­tact met buiten. Aan de voor­kant is een intiemere zit­plek gebleven.

plattegrond souterrain
zicht vanaf vide