paneel, rvs, stucwerk, hpl

DA COSTASTRAAT ROTTERDAM

De vloer- en wandaf­werking van de pu­blieke ruimten van een aantal woning­bouwblokken gelegen aan de Da Cos­tastraat te Rotter­dam moesten ver­nieuwd worden. In de oude situatie bestonden de vloeren uit witte vloertegels gelegd in een halfsteens verband en waren de wanden tot ca. 1,2m hoog bekleed met witte keramische tegels. Dit zorgde voor een onbehaaglijke sfeer. In de algemene ruimten kwam regelmatig graffiti voor.

Onze eerste ideeŽn voor een houten vloer (huise­lijk) of een kunst­stof giet­vloer (vrij­heid in vrolijke kleuren) bleken niet mogelijk te zijn (te kwetsbaar of moeilijk uitvoerbaar). I.v.m. onder­houd en gebruiks­gemak hebben we voor de begane grond vloer een Mosa tegel­vloer ge­ko­zen en voor de trap­pen en over­loop op de verdiepingen Marmoleum.

Voor de wand­bekleding hebben we Abet Laminati 'New York' gebruikt. Deze plaat heeft een licht gerib­belde struc­tuur die voor een sym­pathieke uit­stra­ling zorgt.

De rvs plint en afdek­profielen maken het geheel verfijnd. In ver­band met de beperk­te daglicht­toetreding heb­ben we voor de wan­den een lichte kleur gekozen. De ge­kozen blauwe tin­ten geven een frisse, rustige sfeer.


bestek: Arcon, Dordrecht
kostenadvies: Multical, Rotterdam
aannemer: bouwbedrijf Bakker, Arkel

entreehal