plattegrond beletage

DONDERSSTRAAT UTRECHT

De woning ligt in een statige woon­straat en kijkt aan de achter­zijde uit over water­tje 'de Biltse Grift' en op het vee­artsenij­terrein.
Knelpunten in de woning waren voor­al het krappe entree­gebied en de stijle trap. Verder waren er geen bad­kamer en keuken en was het onder­houd zeer matig.

In de muur naar de gang hebben we een kozijn ge­plaatst dat een eind­je de woon­kamer in­steekt. Hier­door ont­staat meer ruimte bij de garderobe.
In de wand naar de keuken hebben we een spa­ring gemaakt met schuif­deuren zodat er goed con­tact moge­lijk is tussen keuken en eetkamer.

Het materiaalgebruik sluit aan op indeling van de woning.
Boven het 'aardse leven', gericht op de buiten­wereld. Hier gebruiken we war­me kleuren en mate­rialen: merbau voor de vloer en blank eiken voor de deuren en keuken­kasten. Het stuc­werk van de wan­den is warm-wit.

Het souterrain is het privé domein, waar wordt geslapen, ge­werkt en gebaden. Hier hebben we de vloer van lei­steen van ge­maakt en de wan­den zijn koel-wit gestuct.


constructeur: L. Looije, Rotterdam
bestek: RSW architecten
aannemer: Legemaat & van Elst, Woudenberg

plattegrond souterrain
foto 2 foto 3