optie 1

ZORGWONINGEN HELGA ROTTERDAM

In het verzorgings­huis 'Helga' hebben we voor stich­ting Zorg­compas enkele appar­tementen rol­stoel­toe­gan­kelijk gemaakt. We hebben een aantal varianten bekeken. Uit­ein­delijk is variant 1 gereali­seerd.

variant 1
De badkamer blijft zo klein moge­lijk en de woon- en slaap­kamer zijn gescheiden. De keu­ken is afsluitbaar.

variant 2
De plattegrond is georganiseerd in twee zones. Een service­zone met entree, bad, opslag en open keuken en een verblijfs­zone met slaap­kamer en zit­kamer. Door de berging te ver­plaatsen naar de kant van de keuken onstaat er een badruimte die vol­doet aan de eisen voor rol­stoel­gebruik. Deze indeling maakt optimaal gebruik van daglicht. De zitkamer en slaap­kamer zijn even­tueel samen te voegen.

variant 3
Deze indeling is ook gebaseerd op een twee­deling, maar door de entree te ver­plaatsen is deze beter toe­gan­kelijk voor rolstoel­gebruikers. De service­zone omvat weer entree, bad, opslag en keuken. De keuken is ge­combineerd met de 1,7m brede verkeers­zone. Deze verkeers­ruimte wordt daardoor efficienter gebruikt. Ook hier is het een­voudig de zit- en slaap­kamer samen te voegen.

optie 2
optie 3