luchtfoto locatie

STRAATWEG ROTTERDAM

Deze woning aan de Straatweg te Rotter­dam wordt compleet gestript en op­nieuw op­gebouwd. De woning is verzakt. De funde­ring wordt ver­be­terd en we brengen een nieuwe beton­nen begane grond vloer aan. Ver­volg­ens worden de ver­diepings­vloeren weer recht­gelegd. De be­staan­de trappen zijn goed en zul­len wor­den her­gebruikt.

De keuken plaatsen we in het van de woning en aan de straat­gevel een lichte eet­plek en aan de achter­zijde een rustige zit­plek aan de tuin.

We brengen zwevende dek­vloeren aan voor con­tact­geluid­isolatie. Op de slaap­verdiepingen brengen we voor­zet­wanden aan on de geluid­isolatie naar de buren te ver­groten. Het dak wordt vervangen met behoud van de bestaande spanten. De ko­zijnen aan de voor­gevel worden ver­vangen en voor­zien van speciaal geluid­werend glas.

De gevels, dak en vloer worden zeer goed ge­´so­leerd (Rc>4). We passen gebalan­ceerde ven­ti­latie met warmte­terug­winning toe. We hoe­ven daar­om geen ven­tilatie­roosters in de gevels te maken. Alle glas wordt HR++ isolatie­glas. De woning voldoet na de verbouwing ruim­schoots aan de energie­eis voor nieuwbouw­wo­ning­en (epc<0,78).


constructeur: van der Ven BV, Ridderkerk
bestek en kosten: Multical, Rotterdam
geluidadvies: S&W Consultancy, Vlissingen
aannemer: Ciolina aannemersbedrijf, Rotterdam

schets plattegronden