doorkijk naar binnenterrein

LIFT SCHIEOEVER 3 ROTTERDAM

In het woningbouwcomplex Schieoever 3 in de wijk Spangen te Rotterdam wilde de woning­bouwvereniging WBR op het binnen­terrein een extra lift plaatsen tbv van de op de 2e en 3e verdieping gelegen maison­ettes. De lift moest aansluiten op de be­staan­de galerij.

Doordat we de lift­schacht op afstand van de gevel hebben ge­plaatst ontstaat een voor­hal van waar­uit een royale door­kijk naar de binnen­tuin ontstaat.

Om de toren een solide uit­straling te geven in de tuin van ca 55x75 meter is ge­kozen voor een ge­sloten volume.

De bekleding van de toren is rond­om opge­bouwd uit houten lat­ten die geschil­derd zijn met een dek­kende beits. De tex­tuur van de hori­zon­tale belijning van het hout­werk geeft een ver­fijnde in­druk.

Versterkt door de kleurkeuze staat de lift­schacht als een zelf­standig element, dui­delijk toe­gevoegd maar in har­monie met het be­staande.


constructeur: L. Looije, Rotterdam
bestek: Arcon, Dordrecht
kostenadvies: Multical, Rotterdam
aannemer: BAM woningbouw Volker bouwmaatschappij

interieur lifthal